Det kan ikke lade sig gøre, sagde de…

Det kan ikke lade sig gøre, sagde de… jeg gjorde det alligevel!

Man kan da ikke leve af at undervise i Tai Chi, fik jeg at vide igen og igen. Nu må du være fornuftig Torben!

Jeg startede allerede i 1994 som selvstændig, da jeg åbnede min alternative klinik med akupunktur, massage og Tai Chi. Jeg havde netop bestået eksamen i akupunktur og var opsat på at komme i gang med det samme. Det gik super godt og jeg havde masser at lave, hjalp mange mennesker med diverse skavanker og det var jo helt fantastisk.

Ved siden af klinikken havde jeg siden 1992 undervist i Vejle Tai Chi klub 2-3 gange om ugen og jeg elskede det. Jeg har altid været fascineret af kampkunst og da jeg i 1990 startede på Tai Chi var det som om jeg havde fundet hjem. Jeg ved ikke præcis hvad det var, men er sikker på at helheden og de ubegrænsede muligheder var en af årsagerne.

Jeg var ikke i tvivl om, at mit hjerte lå ved Tai Chi og ikke akupunktur – så da jeg omkring år 2000 fik flere og flere forespørgelser fra udlandet, besluttede jeg at tage springet – jeg lukkede klinikken og satsede 100% på Tai Chi. Folk omkring mig sagde jeg var skør og tosset, da jeg lukkede en velkørende klinik og satsede på noget så usikkert som Tai Chi… Det kan man da ikke leve af, sagde de…

Well, jeg kunne mærke, at det var der mit hjerte var og jeg var ikke itvivl om, at det kunne lade sig gøre. Mit hjerte har aldrig været itvivl, selvom det absolut ikke var en guldgruppe – Det var ikke den store omsætning i starten og min revisor sagde da også, at jeg kunne få mere på dagpenge ;-)… tja, det var måske rigtigt, men jeg lavede jo det jeg holdt allermest af, så det betød intet, at jeg ikke tjente millioner.

Det har aldrig været pengene der motiverede mig, for så skulle jeg nok have valgt en anden vej. Jeg laver hvad jeg holder allermest af og ja, jeg arbejder rigtigt mange timer – timelønnen har jeg aldrig regnet ud og gør det heller ikke ;-)… Der er intet der motivere mig så meget som, når jeg ser folk omkring mig, få mere energi, bedre helbred og mere overskud i hverdagen, når de laver Tai Chi.

Nu har jeg levet af Tai Chi på fuldtid de sidste 13 år og jeg har aldrig tænkt mig at stoppe – Jeg elsker det!
Så til dig der går med en drøm i hjertet, gå efter den – mærk efter, lyt til kroppen og følg dit hjerte.

Jeg siger dermed ikke, at du bare skal kaste dig hovedløst ud i tingene, men hvis du inderst inde kan mærke at det bare føles rigtigt, så find nogle der kan hjælpe dig med at realisere dine drømme. Sæt mål, lav en god plan og gå 100% efter den – du fortjener det!