Oftest stille spørgsmål

Online møder og seminarer

Et webinar er en online møde form, der giver mulighed for at mødes og formidle indhold, som var man tilstede sammen. Du kender det fra tjenester som SKYPE, hvor du – via internettet – kan kommunikere og dele information med mennesker.

Men for at kunne mødes virtuelt, og nogle gange flere hundrede mennesker, kræver det et specielt forum, der er gearet til, at mange mennesker mødes og debatterer.

Deltagelse

Når du logger ind vil du blive bedt om at registrere dig (navn og e-mail), så jeg ved hvem der har deltaget. I nogle tilfælde vil du blive bedt om en adgangskode. Hvis dette er tilfælde vil det tydeligt fremgå af den mail, du har modtaget.

Under webinaret kan dit fornavn blive vist for alle, men dit efternavn og e-mailadresse vil være skjult, og kun tilgængelig for mig.

Tip: Det er også muligt at deltage via en iPad (Hent app’en her)

Forskellige former for interaktion

Et webinar kan bestå af forskellige formidlingsformer, herunder ’live’ billede og lyd, en PowerPoint præsentation, visning af videoer og meget andet.

Det hele foregår på nettet, hvorfor det er rigtig vigtigt at du har ubegrænset adgang til internettet, under hele webinaret.

Giv din mening til kende

Som sad du der selv, har du mulighed for at stille spørgsmål, og selv tage del i debatten – såfremt jeg åbner for muligheden. Du vil i starten af webinaret blive instrueret i, hvad der vil være muligt undervejs, og hvordan.

Det grundlæggende “udstyr”

Som udgangspunkt er det eneste, der er et ’must’ – en pc, tablet eller smartphone tilsluttet en bredbåndsforbindelse.

Følgende er kun nødvendigt, hvis webinaret er interaktivt. Dette vil fremgå tydeligt af invitationen og bekræftelsen.

Mikrofon

Hvis du vil have mulighed for at tale under webinaret (det har du brug for hvis du vil have mulighed for LIVE træning og feedback), så er det nødvendigt at have en mikrofon. Ofte er disse indbygget i en bærbar, men lyden er ikke særlig god. Det er derfor en god idé at købe en ekstern mikrofon du kan tilslutte computeren eller et headset med indbygget mikrofon.

Webcam

Hvis du vil give deltagerne mulighed for at se dig, skal du have et webcam. I moderne bærbare computere, er disse ofte allerede indbygget. Hvis du har en stationær, så skal du investere i et. Men hvis du er mest komfortabel med at være “usynlig” er det helt ok.

Headset (anbefales)

Et headset giver dig flere fordele. Først og fremmest – ved at have headset på – får du lyden tættere på, og har nemmere ved at høre hvad jeg og de andre deltagere siger. Samtidig sørger du også for, at der ikke er noget i din omgivelser, der forstyrrer dig. Ydermere, så er mikrofonen på et headset ofte bedre end den på din computer, og så sidder den også tættere på din mund.

Inden webinaret går i gang vil jeg afstemme hvilke muligheder, der er undervejs for at stille spørgsmål og kommentere.

Hvis dit spørgsmål bliver taget op, men ikke svaret helt så fyldestgørende som du ønsker det, er der ofte en grund bag. Grunden er ofte tid.

Hvis jeg vurderer det relevant, så vil jeg kalde på en afstemning, så resten af deltagerne har mulighed for at få indflydelse på, om det er noget vi skal bruge mere tid på.

Der kan også være situationer hvor du har rigtig meget behov for at få svar på et spørgsmål, men jeg simpelthen vælger ikke at adressere det med det samme (eller overhovedet). Det betyder ikke at dit spørgsmål er ligegyldigt eller glemt, men blot at der ikke er tid eller mulighed for at gå ind i det.

Da et webinar foregår via internettet er det afhængig af kvaliteten af internetforbindelsen. Hvis forbindelsen er dårlig eller kortvarigt forsvinder, kan det komme til udtryk ved at lyden er dårlig, billedet fryser etc.

Derfor er det vigtigt du er forbundet til en stabil internetforbindelse, som f.eks. helt almindelig bredbånd. Jeg anbefaler derfir ikke at bruge mobilt internet.

Nej. Hverken jeg eller de andre deltagere kan høre eller se dig.

Ja. Du skal bare downloade app’en for at gøre det.

Vær opmærksom på at for at kunne logge på webinaret, skal du bruge det link, som er tilsendt i mailen.

Tjekliste

  1. Sæt (god) tid af – også til at gennemgå dine noter bagefter
  2. Skab et rum hvor du er sikker på du ikke bliver forstyrret
  3. Sørg for at ordne toiletbesøg
  4. Lav en kop te eller kaffe, og gør det hyggeligt
  5. Sæt din telefon på lydløs eller sluk den (anbefales)
  6. Hvis du bruger en bærbar, så sørg for at sætte strøm til den
  7. Luk alle unødige programmer, så du har fuld fokus (det gælder specielt Facebook, e-mail programmer og andet besked software)
  8. Åben et tomt word dokument til noter, eller hav en blok ved siden af dig
  9. Log ind i god tid og senest 5 minutter før (webinaret går i gang til tiden)
Copyright © 2016 - TORBEN RIF. [indeed_popups id=1] Skabt af Genkendt®